Твојот најдобар пат, до образование во САД

Направете го вистинскиот избор и дозволете ни да ви помогнеме на вашиот пат за спортско усовршување и квалитетни студии во најдобрите образовни центри во САД

Едукација

Стипендии

Спортски стипендии

Спортската јавност во целиот свет знае дека најдобрите услови за развој и тренинг се наоѓаат во САД. Нивните универзитети и средните училишта се отворени да им помогнат во спортскиот развој на спортисти од целиот свет. Завршувањето на колеџ со себе носи и престижна диплома признаена на светско ниво, која со себе носи можност за одличен живот и после завршување на спортската кариера

Академска стипендија

Можноста за студирање во САД не е достапна само за талентираните спортисти. Постои можност и за академски студии каде што секој ќе може да се усоврши во областа која сакате најмногу да ја проучите. Академската заслуга, финансиската состојба или личниот придонес се параметри според кои се одредува висината на стипендијата за овој тип на студии

Уметничка стипендија

Доколку модерниот танц или балет е вашата животна определба и целосно сте посветени во оваа област, образовните институции во САД нудат финансиска подршка за развој на вашите вештини. Сите оние кои се занимаваат со овој вид на перформас, можат да најдат место за својот понатамошен развој

Популарни спортови

 • basketball

  Кошарка

 • soccer

  Фудбал

 • volleyball

  Одбојка

 • tennis

  Тенис

 • swimmingAndDiving

  Пливање

 • Track

  Атлетика

Прашања од родителите

Кога се заминува на студирање во САД?

Постојат две опции. Јануари(spring semester) или август(fall semester)

Дали нудите можност за студирање надвор од САД?

Да, Колеџ Талент Спортс е организација која соработува со голем број средни училишта, џуниор колеџи, универзитети и клубови во САД, Канада, Европа и Азија

Дали со сигурност ќе пронајдете училиште за моето дете?

Со нашето искуство можеме да процениме дали вашето дете ќе добие спортска стипендија. Дури и неговите вештини да не се на највисококо ниво, можеме да пронајдеме средина во која ќе продолжи да се развива

Потребно ли е знаење на јазик?

За запишување на универзитет е потребно положен тест и поголемо познавање на англискиот јазик, во однос на средношколските програми. Според досегашните искуства, на децата за еден месец го совладуваат јазикот и можат слободно да ја следат наставата без проблем

Колку се плаќа однапред и дали е тоа многу скапо?

Аплицирање во програмот е бесплатно. Основните трошоци започнуваат во момент кога клиентот ќе прифати понуда на одредено училиште. Во принцип нашите клинети добиваат делумна или целосна стипендија за спортско усовршување

Наш начин на работа

Пиши ни!

Го разгледа нашиот сајт и имаш некои прашања на кои сеуште немаш најдено одговор? Те интересираат повеќе детали околу стипендиите и образовните институции во САД? Спортист си и сакаш да ти помогнеме во развој на твојата кариера?


Контактирај не слободно преку оваа форма или на некој од телефоните кои се наоѓаат на сајтот. Ние сме тука да ви помогнеме во вашето спортско усовршување пропратено со одлично образование.