Уметничка стипендија

Доколку модерниот танц или балет е вашата животна определба и целосно сте посветени во оваа област, образовните институции во САД нудат финансиска подршка за развој на вашите вештини. Сите оние кои се занимаваат со овој вид на перформас, можат да најдат место за својот понатамошен развој